Velkommen til min lille verden:))

Så moro at du har funnet veien inn til meg,her finner du litt av hvert alt fra håndarbeide som jeg er veldig glad i og litt hage som jeg prøver å få orden på:) Vi bygde huset i 1987 og flyttet inn våren 1988 så det begynner å bli noen år nå.Hage har ikke blitt prioritert da mannen i huset overhode ikke hadde interesse av sånt tull som han sa:)
Og jeg klarte ikke å gjøre noe med det selv da jeg jeg kronisk syk med mye smerter:( Men nå ser det ut for at jeg har fått han på lag med meg og da er det best å smi mens jernet er varmt:) Fort går det ikke for han og har en kronisk sykdom:( Men vi kommer langt med godt samarbeid og ikke minst tålmodighet,vi har masse plass og ta av da vi bor på et småbruk;))Alle bildene er klikkbare hvis dere vil se dem bedre:))

mandag 21. november 2011

Smultringer!

 

1 l.lettrømme

300.gr sukker

Sitrondråper

1 ts hornsalt

1 ts natron

hvetemel til passe deig

 

Rør sammen rømme,sukker,sitrondråper,hornsalt,natron så hvetemelet til passe deig.

Sett plast på bakebollen og sett den kaldt til neste dag(kjøleskapet)

Smelt ca 1,5 kg smult i en jerngryte.(Ha et lokk i nærheten og hold deg unna vann(brannfarlig) Når det putrer rundt en tresleiv så er smulten passe varm.

Mens smulten blir varm,så del deigen i mindre biter og kjevle den ut til ca 1 cm tykkelse og stikk ut smultringene med en smultringutstikker. Stek ikke mere enn 4-5 stykker i gangen. snu dem med skaftet av en tresleiv.( dem synker først før dem kommer opp igjenn)Ta opp smultringene og legg dem på en rist kledd med kjøkkenpapir. Avkjøl og legg dem i poser og så i fryseren.

Helst så fort så mulig før dem er borte i en eller annen mageSmilefjes

 

Jeg bruker også å steke noen av deigen som blir att når man stikker ut smultringene.De er veldig populære til barnSmilefjes som blunker

 

Disse er veldig gode og det beste er at det ikke er egg i dem,da jeg har et barnebarn som ikke tåler eggSmilefjes

 

Ha en flott dag og lykke til med julebaksten til dem som har begynt med detSmilefjes(Jeg har ikke begynt da jeg har klart å hekle på meg senebetennelse i venstre håndleddTrist fjes Men hekler gjør jeg for det daSmilefjes )

 

Uten navn

Ingen kommentarer: