Velkommen til min lille verden:))

Så moro at du har funnet veien inn til meg,her finner du litt av hvert alt fra håndarbeide som jeg er veldig glad i og litt hage som jeg prøver å få orden på:) Vi bygde huset i 1987 og flyttet inn våren 1988 så det begynner å bli noen år nå.Hage har ikke blitt prioritert da mannen i huset overhode ikke hadde interesse av sånt tull som han sa:)
Og jeg klarte ikke å gjøre noe med det selv da jeg jeg kronisk syk med mye smerter:( Men nå ser det ut for at jeg har fått han på lag med meg og da er det best å smi mens jernet er varmt:) Fort går det ikke for han og har en kronisk sykdom:( Men vi kommer langt med godt samarbeid og ikke minst tålmodighet,vi har masse plass og ta av da vi bor på et småbruk;))Alle bildene er klikkbare hvis dere vil se dem bedre:))

søndag 31. januar 2010

Overtaket:)

Labbsøm skjorter til nordmørsbunaden:))


No er det heldigvis jeg som har overtaket på bunadsskjorta og ikke omvendt:) Har fått sydd sammen to skjorter i dag etter at jeg har tatt opp at legga på skuldrene da jeg ikke fikk det til å stemme når jeg skulle sy dem bolen,men no tror jeg at jeg ikke skal gjøre samme feil på neste skjorte som skal monteres. Ja ja man lærer da av sine feil:)) Det er bare igjenn å sy ned kantene på innsiden for hånd på de to:) Det er ganske greit.


Har igjenn ei skjorte no,må bare få klipt den,det gruer jeg meg til for lin er noe dritt å dra ut tråder på for å få det trådbent. Liker bomull mye bedre:) Syns bomull er bedre å sy hullfallen på og.
7 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Jeg driver og leter og leter etter info og bilder på nett om labbsaum og tellesøm. Og her hos deg fant jeg bilde iallefall! Jeg tenker nemlig å begynne å sy meg min egen nordmørsbunad. Men hva vil du si er finest av labbsøm og tellesøm? Og hva er enklest? Og vil du anbefale lin eller bomull? Ser du liker bedre å arbeide med bomull.

Supert om du kan kommentere spørsmålene mine!
Hilsen Sissel (sissel_99@yahoo.com)

U sa...

Hei Gunn!

Så flotte skjorter du syr! Jeg lurer på om de to labbsømskjortene på bildet er i lin eller bomull? Jeg mener å ha hørt at en linskjorte holder seg bedre år etter år, har du noen erfaring med det i forhold til labbsømskjortene? Men har også lest at du synes bomull er finest? Og hvilken skjorte er tynnest i stoffet, lin eller bomull? Hadde blitt veldig glad for tips og råd, på forhånd tusen takk! :-)

Gunn:) sa...

Hei U:)
Tusen takk for kommentar på skjotene som jeg har montert. De to labbsøm skjortene på bildet er bomull.Hva som holder seg best av bomull eller lin vet jeg ærlig talt ikke,har ingen erfaring med bunadskjorter da jeg ikke har noen selv ennå.
Tynnest i stoffet er nok bomull.
Kan høre med min mor om hun vet hvilken av skjortene lin/bomull som holder seg best over lang tid.

U sa...

Hei igjen Gunn!

Tusen hjertelig takk for svar! Det hadde vært kjempefint hvis du har anledning til å spørre din mor om lin eller bomull holder seg best. Takk! :-)

Har du montert skjorter i tellesøm også? Vet du om halskragen er høyere på ei skjorte i tellesøm enn i labbsøm? Og er høyden på kragen noe man kan variere, eller skal den være en fast høyde? Dette ble litt dårlig forklart, men håper du forsto hva jeg mente. Blir kjempeglad for mer info! :-)

Gunn:) sa...

Hei U:)
No har jeg snakket med min mor om hvilken skjorte som holder seg best over lang tid og det er lin:))
Høyden på kragen på tellesøm er ca 7 cm.
På labbsøm er den ca 6 cm.Disse måla er før dem er vasket så man må ta i betraktning at dem krymper litt.
Tror nokk at dette er standar høyde på disse kragene,men det er flere mønster å velge mellom i tellesøm i hvertfall og jeg har sett et annet mønster i labbsøm enn dem jeg har montert.
Håper dette kan hjelpe deg:)
Gunn:))

U sa...

Tusen takk for fint svar, Gunn. Det er til stor hjelp for meg! :-)

Siden du har så god peiling på dette med bunadskjorter, vet du om fasongen på labbsømskjorten er annerledes enn fasongen på tellesømskjorten? Jeg synes det ser litt ut som ermene på labbsømskjorten er videre enn på tellesømskjorten?

Vet du om en bomullskjorte blir mindre varm enn en skjorte i lin? Og hva er det som gjør at du synes labbsømskjorten er finere i bomull enn i lin? Blir broderiene finere i bomull?

Dette ble mange spørsmål, men setter veldig stor pris på svar hvis du har anledning! :-)

Gunn:) sa...

Heisan:)
Fasonger tror jeg er den samme,bare det at det forskjellige måter å montere dem på:)
Klippemål på ermene til labbsømskjortene er 55-56 cm,klippemål på tellesømskjortene vet jeg ikke da jeg ikke har montert den type skjorte.
Hva som er varmest å ha på seg av lin eller bomull vet jeg faktisk ikke. Lin er da veldig behagelig å ha på seg da:))
Jeg syns broderiene på bomull er finere enn lin,men det er også smak og behag. Mange vil gjerne ha lin skjorter i labbsøm for dem holder seg finere over lengre tid og at det er tradisjon på at bunadskjortene skal være av lin:))
Gunn:))